rosé kaketoe

Hoeveel mag een rosé kaketoe wegen.Ik ben overgeschakeld van zaden naar care+.Er staat genoteerd twee schepjes is dat genoeg of te weinig .

Gepost door geboes marleen in Vogels,

Antwoorden

Van Griet van Beaphar op 2013 05 16:

Beste Marleen,

Bedankt voor je vraag.

De gemiddelde rosé kaketoe heeft een gewicht tussen 300 en 400 g. De poppen (vrouwtjes) wegen wat minder dan de mannen. Op deze link worden de diverse ondersoorten beschreven: http://www.akala.nl/index_bestanden/Page2110.htm

Ik kan je als voedingsadvies meegeven dat de voedingsrichtlijn voor rosé kaketoes 20 g is per dag. Dat zijn 2 maatschepjes per dag. De vogels dienen daarnaast ook verse groenten en fruit te krijgen. Ik raad aan om zelf te beslissen wat het ideale gewicht is voor je vogel (bijvoorbeeld aan de hand van bovenstaande link). Door in het begin regelmatig te wegen kun je zien of je vogel bij de dosering van 20 g per dag toeneemt of afneemt in gewicht. Zo kun je de dosering verlagen of eventueel verhogen. Ik zou dat niet heel radicaal doen, maar door bijvoorbeeld de dosering aan te passen tussen 17,5 g en 22.5g, afhankelijk van de grootte van je kaketoe.

Ik hoop dat je hiermee verder kunt. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust! We staan graag voor je klaar.

Met vriendelijke groeten,
Griet van Beaphar

plaats een commentaar

Commenting is not available in this channel entry.
Cat
small-animals
Bird

Heeft u een vraag?